Interview over mijn reis naar Rhodos door vakantiediscounter.nl

In juli reisde ik af naar een van mijn favoriete plekken in Griekenland het eiland Rhodos. Maar nu met Covid19 wel een beetje anders. Ik werd hierover geïnterviewd door de vakantiediscounter.nl. Benieuwd naar hoe mijn reis geweest is? Je kan het artikel via de volgende link terugvinden.

 

 

 

Rhodos in coronatijd; hoe is dat? We vroegen Kiki (33 jaar) het hemd van het lijf. Zij reisde eind juli af naar het zonovergoten Griekse eiland. En niet geheel onbelangrijk; ondanks de corona maatregelen kon zij volop genieten van haar vakantie.

 

Last minute geboekt

Kiki is een echte reisverslaafde en dit jaar snakte ze meer dan ooit naar vakantie. Ze is ook geen moment angstig geweest. “Het enige dat me tegenhield, is dat er simpelweg niet gereisd kon worden.”

Om die reden was haar eerdere vakantie – Kiki zou 10 mei naar Karpathos vliegen – ook geannuleerd. “Ik heb toen rustig afgewacht tot we weer konden reizen. Ca. 4 weken voor vertrek heb ik de reis naar Rhodos geboekt, ondanks corona. Ik hield wel in mijn achterhoofd dat de situatie onzeker was en je het in deze vreemde tijd nooit weet. Pas in het vliegtuig wist ik zeker dat ik écht naar Rhodos ging!”

Rhodos met gebruikershandleiding

Een reis naar Rhodos vergt in coronatijd wel iets meer voorbereiding, zo ervoer Kiki. “De week voor mijn vertrek las ik veel verhalen van mensen die op de vlucht naar Griekenland waren geweigerd omdat ze niet alle papieren op orde hadden. Je moet namelijk uiterlijk 24 uur voor vertrek een online PLF-formulier invullen. Dit heb ik dan ook direct gedaan. Ook heb ik mondkapjes en handreinigingsgel ingeslagen.”

Fijne vlucht!

“Mondkapjes op Schiphol en op de vlucht; ik heb het zeker niet als storend ervaren. Het hoort er in deze tijd nu eenmaal bij. Tijdens het instappen werd er per drie rijen ingestapt waardoor het veel overzichtelijker was, en vlotter ging dit zouden ze altijd moeten doen op deze manier! Op de luchthaven was verder alles goed geregeld, schoon en duidelijk.”

Met open armen ontvangen

Ze moeten het op Rhodos van het zomerseizoen hebben; de meeste hotels openen hun deuren vanaf mei t/m in de loop van oktober. Een groot deel van het seizoen is door corona al weggevallen. Kiki merkte dan ook dat de locals erg blij waren met de komst van toeristen.

“Eerlijk is eerlijk; de Grieken staan al bekend als gastvrij, maar dit jaar waren ze nog net dat beetje extra blij. Ze nemen de maatregelen ook serieus, want ze willen uiteraard de rest van het seizoen wel gewoon reizigers blijven ontvangen.”

Goed om te weten is dat er ook op de Griekse eilanden een mondkapjesplicht is. Kiki: “Ik heb helemaal geen moeite met mondkapjes. Ter plaatse moesten wij alleen in de transfer en op de boot een mondkapje op. In winkels en restaurants hoefde dit toen wij er waren nog niet. Dit is inmiddels overigens aangepast; als je je verplaatst in een restaurant dien je een mondkapje te dragen, als je eenmaal zit niet.”

Kleinschalig verblijven

Kiki kiest altijd voor een kleinschalig hotel; in deze tijd mooi meegenomen, want je hebt direct met minder drukte te maken. “Waarom kleinschalig? Omdat ik – met name in Griekenland – houd van het persoonlijke contact met de eigenaren. En in dit geval waren we ook nog eens de enige buitenlandse toeristen.”

Erg veel maatregelen waren er – mede dankzij de kleinschaligheid – niet. Wat Kiki er wel van merkte? “Tijdens het inchecken had de receptionist een mondkapje op en er werd afstand gehouden. De kamers waren extra schoon en er was handreinigingsgel te vinden. In de badkamer stond er in plaats van een los zeepje een zeeppompje. Ik heb het als zeer positief ervaren.”

 

Rust op Rhodos

Kiki vond het erg rustig op Rhodos. Zo merkte ze dat er veel (grote) hotels gesloten waren en ook supermarkten, restaurants en toeristenwinkels bleken regelmatig dicht: “Dat viel me vooral op omdat ik hier eerder ben geweest, maar als het je eerste keer zou zijn zou het je denk ik niet storen. Er is nog genoeg keuze! Op het strand was het heerlijk rustig. De bedjes werden na elke gebruiker grondig schoongemaakt met ontsmettingsmiddel.”

Een dubbel gevoel, aldus Kiki. “Ik heb dit voor mij persoonlijk als positief ervaren, omdat het lekker rustig was. Maar het is wel best verdrietig om te beseffen dat de lokale bevolking deze zomer zijn brood maar moeilijk kan verdienen.

Op pad!

Hoe het is om Rhodos te ontdekken in coronatijd? “We zijn één dag op excursie geweest naar het eiland Symi, per boot. Om de afstand te behouden, wordt er gewerkt met 50% minder passagiers. Mondkapjes waren verplicht op de boot tijdens het varen. Zowel binnen als buiten. Hier werd streng op gecontroleerd. Verder was er veel handreinigingsgel aanwezig.

Met de auto op pad is ook een aanrader; minder contact met vreemden dan wanneer je een excursie boekt. Ook dit deed Kiki. “Een andere dag hebben wij een auto gehuurd en hebben we Rhodos verkend. Dit was ook prima te doen en het was overal aangenaam rustig.”

Overall ervaring op Rhodos

Kiki is een blij ei als je haar vraagt naar haar ervaringen met Rhodos in coronatijd: “Ik was zo blij dat ik weer kon reizen, ik heb me niet gestoord aan de (voor mij) minimale corona maatregelen en zou zo weer reizen. Sterker nog; ik heb alweer het een en ander gepland staan en hoop dat dit doorgaat! Mijn ervaring was positief en verschilt echt niet van hoe ik normaal zou reizen. Jammer dat veel bestemmingen nog op oranje reisadvies staan.”

Ze heeft ook nog advies voor andere reizigers: “Ik ben een enorme reisverslaafde en zou iedereen aanraden om gewoon op vakantie te gaan. Zeker in deze periode denk ik dat mensen wel even een uitje kunnen gebruiken om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen.  Ik heb het als ‘normaal’ ervaren om te reizen en heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Omdat er momenteel weinig mensen voor kiezen om te reizen, kan je echt goedkope aanbiedingen spotten. Dus ik zou echt zeggen, boek die reis en stap op dat vliegtuig!”

Tot slot: nog wat tips van Kiki

Kiki vertelde er al eerder over, het eiland Symi: “Dit is echt een aanrader als dagexcursie; je loopt hier letterlijk in een ansichtkaart. Eten kan je overal lekker, maar probeer echt tussen de locals te gaan zitten en niet in de toeristententjes. Daar eet je het allerbeste!”

Kiki verbleef daarnaast in Rhodos-Stad. “De middeleeuwse binnenstad van Rhodos-Stad is zeker een aanrader om doorheen te struinen. Heerlijk dwalen tussen de straatjes en steegjes.”

En als je dan toch de locals wilt ‘sponsoren’, heeft Kiki nog wel wat suggesties voor restaurants:

  • Hotel Koykos Rhodian Guesthouse ziet er luxe en chique uit, maar voor ontbijt of lunch bestel je hier al een luxe broodje voor slechts € 2,60.
  • Dineren zoals de Grieken doen, doe je laat op de avond bij Souvlakeri Mpahar. Je bestelt de souflaki hier per stuk en vult dit naar wens aan met patat, tzaziki en/of salade. Zeer vriendelijk hardwerkend personeel.
  • Ook eten bij restaurant George & Maria is leuk. Wel toeristisch, maar ook een fijn familiegevoel.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.