Mijn favorieten op Aruba

Aruba-palmbeach-onehappyisland-kikiaroundtheworld

 

Nadat ik een aantal maanden geleden (08-2020) Curaçao had bezocht tijdens de Covid-periode, en er op het moment dat ik wilde reizen geen uitzicht was naar andere bestemmingen koos ik ervoor om ditmaal naar Aruba af te reizen.  Officieel werd het afgeraden om te reizen maar ik het kon het niet laten om gewoon te gaan. Zo gezegd zo gedaan.


Ook Aruba heeft mij weer positief verrast. Ik had het een beetje zoals Curaçao verwacht maar het bleek totaal anders!
Ik heb mijn favoriete plekken van Aruba op een rijtje gezet:

De mooiste stranden van Aruba:


Ik verbleef in Aruba Noord bij Palm Beach.

Palm Beach zelf is een prachtig tropisch strand vol met palmbomen. Hier staan alle grote resorts en deze hebben zelf veel van het strand ingenomen met bedjes waardoor je hier minder ruimte heb om zelf op je handdoek te liggen. Wel heb je hier veel watersport opties en zijn er ook een aantal tentjes op het strand zelf waar je eten en drinken kan halen.
Op loopafstand ( 20 minuten) van Palm Beach ligt Eagle Beach - Ook wel bekend van de plaatjes van Aruba met de bekende Divi Boompjes op het strand. Hier weinig grote hotels en dus meer mogelijkheid tot zelf in het zachte witte zand te liggen. Je kan er gebruik maken van een van de rieten parasols op het strand. En de zee is hier nog blauwer dan Palm Beach.
Nog iets dichterbij Oranjestad is het volgende strand; Divi beach - Dit vond ik persoonlijk het mooiste strand. Het zand is er NOG witter en het water NOG lichterblauw. Echt een tropisch paradijs met veel ruimte en rust.
Verder naar het noorden zijn de stranden beter voor snorkelaars, zoals bijvoorbeeld het strand bij Malmok - Boca Catalina. Hier spot je veel soorten vis en zelfs zeeschildpadden.

Ik hoorde veel over Baby Beach - dit ligt op het zuidelijkste puntje van Aruba - Hier schijn je ook erg goed te kunnen snorkelen. Zelf ben ik hier niet geweest omdat ik alles met het openbaar vervoer deed en dit net te vaak overstappen was.

 

onehappyisland-kikiaroundtheworld-aruba
Aruba-palmbeach-onehappyisland-kikiaroundtheworld
Divi-beach-onehappyisland-kikiaroundtheworld

Aan te raden restaurantjes:


- Eduardo's Beach Shack aan het strand van Palm Beach - Voor hotel Playa Linda- hier heb je de mooiste en heerlijkste smoothiebowls! Hiermee begint elke dag als een feestje! De lekkerste smoothiebowls vond ik de: Acaibowl en de Pitaya Bowl. De Mermaid is een smoothiebowl met 2 kleuren - felblauw van spirulina en felroze van pitaya.

 

eduardobeach-smoothiebowl-https://www.kikiaroundtheworld.nl/destinations/caribbean-zuid-amerika/aruba/mijn-favorieten-op-aruba
smoothiebowl-https://www.kikiaroundtheworld.nl/destinations/caribbean-zuid-amerika/aruba/mijn-favorieten-op-aruba

- Lola's Taqueria & Craft -(zin 2 restaurantjes in 1) Voor Mexicaanse taco's, lekkere cocktails, goede vibe, vriendelijk personeel en leuke muziek ook! - De Angus beef burger is hier ook lekker en de prijzen zijn redelijk. Hier heb je op dinsdags Taco Tuesday dan zijn de taco's voor $ 1,- per stuk! reserveren wel aan te raden want het is er dan erg druk! Hier ontbijten is trouwens ook aan te raden!

- Zeerover - Ik ben zelf geen vislover - maar hier at ik zelfs vis! Je eet hier gewoon de catch of the day - je besteld per gewicht - verder kan je er extra's aan toevoegen zoals patat of gebakken bakbanaan en uitjes uit zuur. Na afrekenen ga je op de steiger aan een van de picknicktafels zitten tot ze je eten komen brengen.

 

lola-taco-aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
brunch-craft-lola-aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
zeerover-fish-aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld

Openbaar vervoer:
Ik hou niet van autorijden op vakantie. Gelukkig heb je op Aruba erg goed geregeld openbaar vervoer!
Je heb de Arubus - dit is het officiële openbaar vervoer van het eiland. Je betaald een rit contant in de bus - $ 2.60 per enkele reis of in Florin 4.50 
Tevens rijden op dezelfde route een soort minibusjes te herkennen aan een minibus met het woord bus erop of de route erop (bijvoorbeeld - Oranjestad - Marriot - of San Nikolaas) Let op verwar dit niet met een taxi (deze zijn erg prijzig) Dus vraag als je instapt altijd even of het de bus is en wat het kost (just to be sure) Deze busjes kosten $ 2,- en zijn dus goedkoper als de officiële bus - verder is het voordeel aan de kleine busjes ook dat als je ze vraagt van de route af te wijken omdat je ergens specifiek heen wil dat dat kan! Je betaald dan wel iets meer (ik geloof dan $ 3,-) Maar als je ergens heen wil zoals bijvoorbeeld Malmok ( waar de officiële bus maar 1 x per uur heenrijdt ) of Zeerover dan is het wel heel handig!

 

oranjestad-aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
oranjestad-aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
beach-aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld

Aan te raden plek om heen te gaan:


Even wat anders dan de paradijselijke stranden is een bezoekje aan het stadje San Nicolas - Geweldige Street art voor een ochtendje foto's maken! De foto's spreken voor zich.
Tip: Maak op de terugreis een stop bij Zeerover in Savaneta - Als je de minibus neemt kan je de chauffeur vragen er voor de deur te stoppen.

 

aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld
aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld

Flamingo's kijken:


Aruba staat natuurlijk naast de paradijselijke stranden en de Divi Boompjes nog om 1 ding bekend: De roze flamingo's. Deze flamingo's leven op Aruba alleen helaas niet in het wild maar alleen bij het privé-eiland van het Renaissance Resort. Je kan dus een kamer in dit hotel boeken om deze flamingo's te kunnen bekijken, maar voor een beperkt aantal bezoekers per dag verkopen ze ook dagkaarten om het Flamingo eiland te bezoeken. Je betaald $ 125,- voor een dagpas en dan brengen ze je met een taxiboot naar het eiland waar je de hele dag gebruik mag maken van de strandfaciliteiten, en je krijgt een maaltijd en een drankje inclusief.

 

aruba-onehappyisland-kikiaroundtheworld

Interesse in een reis naar Aruba? Neem dan contact op met persoonlijk reisadviseur: Ilse van Langen via Tui at Home

Maak jouw eigen website met JouwWeb