Tips voor Thessaloniki

thessaloniki-griekenland-kikiaroundtheworld

 

Thessaloniki is na Athene de tweede grootste stad van Griekenland. Gelegen in het noorden van Griekenland met een ligging aan zee. Je kan deze stad als stedentrip bezoeken of en daguitsapje maken als je op vakantie bent in de regio Halkidiki.


Mocht je naar deze stad gaan vergeet dan zeker de volgende dingen niet over te slaan:


Begin je verblijf in Thessaloniki met een van de geweldige (fiets) tours van "Lets Meet in Thessaloniki" De gids neemt je mee door de stad en laat je alle plekken zien die je niet mag missen. Ook neemt ze je mee naar de markt, vertelt ze je alles over de zeer interessante historie van de stad, en laat ze je de specialiteiten van de stad proeven zoals Bougatsa en Trigona Panoramatos.


Thessaloniki is een echte stad om goed te shoppen. Je heb hier de bekende grote ketens maar ook veel Griekse winkels die wij in Nederland niet kennen. Hierdoor zeker leuk om eens wat andere winkels te bezoeken. Een van mijn favorieten is: Dust & Cream ( voor parfum en cosmetica van hun eigen merk )


Breng een bezoek het MOMus museum - met onder andere het museum voor moderne kunst, het museum voor hedendaagse kunst en het fotomuseum van Thessaloniki.


Drink een drankje op een van de cafeboten in de haven. Entree voor deze boten is gratis en ze varen elk uur een rondje van 30 minuten door de haven. Wel is het afnemen van een consumptie verplicht.

 

Maak een rondje over de Kapani markt en laat je verassen door alle verse Griekse producten zoals olijven, honing, kruiden en verse thee. Plof hierna neer op een van de terrasjes het marktplein voor een hapje en een drankje met uitzicht over de markt.


Bezoek brengen aan de wijk Ano Poli - de meest kleurrijke wijk van de stad. Hier geen hoge gebouwen en drukke straten. Ano poli is net een dorp midden in de drukke stad.

 

Tips voor leuke spots voor hapjes en drankjes:


-Ga dineren in de wijk Ladadika. En bestel een tafel vol met hapjes ( Mezedes )


-Een tip is ook om een drankje te doen bij de sky bar "Orizontes Roof Garden" op het dak van hotel ElectraPalace met uitzicht op zee en op het bekendste plein van de stad het Aristoteles-plein

 

-Tip voor een tent om heerlijke Pita te eten: Laikon - Voor € 2,80 eet je hier een supergoede pita souflaki.


-Tip voor mijn favoriete Trigona Panoramatos: Terkenlis ( je heb hier 3 soorten; de originele met vanille creme maar ook chocolade en caramelvulling. Die laatste is mijn persoonlijke favoriet)


-Tip voor de beste Bougatsa: Serraikon Bougatsa

 

 

 

thessaloniki-griekenland-bougatsa-kikiaroundtheworld
Thessaloniki-griekenland-kruidenwinkel-kikiaroundtheworld
Thessaloniki-griekenland-kikiaroundtheworld-olijvenwinkel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb