De beste Nightmarkets in Bangkok

bangkok-thailand-asiatique-nightmarket-kikiaroundtheworld

Bangkok is een superdrukke stad, en het kan er ook heel warm zijn zowel overdag als s'avonds en s'nachts.
In Azië hebben ze daar wat op bedacht. Omdat het natuurlijk helemaal niet fijn is om in de volle zon een markt te bezoeken beginnen in Azië en dus ook in Bangkok op vele plaatsen de markten pas s'avonds.
Het bezoeken van een nightmarket is echt geweldig om te doen. Struin rond langs de stalletjes voor de goedkoopste en meest uiteenlopende producten. Lekker streetfood eten bij een van de verschillende stalletjes. Lekker met een smoothie op het terras mensen kijken en genieten van de omgeving.


Tips om te eten:
-Een hele vis van de grill in zoutkorst
-Mango sticky rice ( heerlijk gezoete plakrijst met gecondenseerde melk, en stukjes verse mango )
-Bestel een lekkere jonge cocosnoot en drink daaruit lekker cocoswater
-Thaise klassiekers zoals, Pad Thai, Kip met Cashewnoten, Spicy Papaya Salade of een lekkere Tom Yam

Leuk om te weten is dat er ook genoeg te vinden is voor de vegetariër en veganist.


Mijn absolute tips zijn de volgende nightmarkets:


Neon Nightmarket ( Talad Neon ) - Hoewel Bangkok niet echt een centrum heeft, is deze toch zeer centraal gelegen in een leuke wijk. Dit is persoonlijk een van mijn favorieten, vanwege de ligging, maar ook vanwege het aanbod aan spulletjes die je hier op de stalletjes kan kopen.


Asiatique the waterfront - Deze nightmarket is wat chiquer ( en ook wat duurder ) dan de andere nightmarkets in Bangkok, maar daardoor zeker niet minder! Gelegen aan de Chao Praya rivier. Met vele winkeltjes en ook stalletjes en een prachtig reuzenrad (te zien op de foto ).


Train night market ( Talad Not Fai Ratchada ) - Deze markt is gelegen bij de parkeerplaats van een shoppingmall en bekend van de plaatjes met de gekleurde stalletjes. Tip is het dan ook om in het parkeergebouw even een paar verdiepingen omhoog te gaan zodat je een mooi uitzicht van bovenaf hebt. Bij deze nightmarket veel leuke streetfoodtentjes en ze hebben hier cafeetjes gemaakt bovenop containers zodat je onder het genot van een drankje kunt genieten van het uitzicht van de markt.


Chang Chui Plane market ( alleen geopend van donderdag t/m zondagavond ) Deze nightmarket is nog redelijk nieuw en ligt wat verder buiten de drukte van de stad, maar is ABSOLUUT de moeite waard om te bezoeken. En niet vanwege het aanbod van eettentjes of winkeltjes, maar vanwege de ambiance. Er staat hier namelijk een volledig vliegtuig midden op het terrein van de markt. De winkeltjes/stalletjes zijn hier alternatief en je kan er vintage shoppen dus verwacht hier geen spullen zoals op de andere marktjes. Tip! Drink een cocktailtje bij de cocktailbar met uitzicht op het vliegtuig. Denk hier aan de volgende smaken: Tom Kha Khai Cocktail, of een Mango Sticky Rice cocktail.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb