Wat je niet mag missen in Sri Lanka

srilanke-ninearchesbridge-kikiaroundtheworld

Sri Lanka is een land dat niet te vergelijken is met een ander land. Een zeer unieke bestemming.
Tijdens onze rondreis in Sri Lanka hebben wij een aantal dingen bezocht die echt indruk hebben achtergelaten.


Pidurangala Rock - Het leuke alternatief op de megatoeristische Sigiriyana Rock met een spectaculair uitzicht. Wil je weten waarom? Klik hier.


Theeplantage bezoeken - We reden via prachtige theevelden en watervallen en bezochten de Damro Theeplantage. Leuk is dat we hier een theefabriek konden bezoeken en dus het hele proces van thee maken konden zien. Uiteraard kan je hier ook thee drinken en kopen.


Nine Arches Bridge - Een prachtige stenen treinbrug met 9 bogen, 24 meter hoog,  midden in de jungle van Sri Lanka en sinds 1921 in gebruik. Een prachtige locatie om foto's te maken.


Galle - In de 17e eeuw bouwden de VOC hun fort in Galle dat later werd overgenomen door de Britten. Het is een leuk stadje met hippe winkeltjes, restaurantjes en een aantal typisch Europees uitziende bezienswaardigheden en straatnamen.


Yala National Park - Persoonlijk ben ik niet zo van de safari. We kozen voor Yala omdat dit de beste spot ter wereld is om luipaarden te spotten. Lees hier meer over onze ervaring tijdens deze safari.

 

Wil je weten waar je de mooiste vakantiefoto's van Sri Lanka kunt maken? Klik hier.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb