Waarom Curaçao GEEN saai eiland is

Curaçao-Pietermaai-kikiaroundtheworld

Eerlijkgezegd stond Curaçao niet heel hoog op mijn lijstje, of eigenlijk misschien wel helemaal niet. Maar wegens het Covid19 virus vallen de meeste bestemmingen onder een afgeraden reisadvies en dan ga je natuurlijk verder kijken naar wat er wél mogelijk is.
Ik hou graag van verre reizen en ook van nieuwe bestemmingen. Op het moment dat ik bezig was deze reis te plannen is er niet heel veel meer waar het aangeraden wordt om heen te reizen dus om deze reden heb ik gekozen voor Curaçao.

Ik koos ervoor om in hotel Scuba Lodge te verblijven omdat dit een uniek boutique hotel is wat in de geweldige en zeer fotogenieke wijk "Pietermaai" ligt. Het fijne aan Scuba Lodge is dat deze ook nog eens aan zee ligt dus de beste combinatie van stad & zee. De eigenaren van Scuba Lodge hebben meerdere historische panden in ere hersteld en hierdoor verblijf je absoluut op een unieke plaats!


Pietermaai is een fijne buurt waar je uren zou kunnen rondlopen ( als het niet zo enorm warm zou zijn ) en met veel plezier zou kunnen rondkijken. Het is hier een heerlijke mengeling van prachtige gerestaureerde huisjes in allemaal mooie felle kleuren met zo nu een dan een bouwval ertussen.


Vanuit het Scuba Lodge kan je lopend de hoofdstad "Willemstad" verkennen. Zo loop je in een paar minuten naar de foodhal Plasa Bieu voor een echte Antilliaanse maaltijd. Hierna kan je doorlopen naar de wijk Punda vol met kleurrijke straten met winkeltjes en kunstgaleries. Mijn tip is om een kijkje te nemen bij Nena Sanchez Gallery voor prachtige schilderijen vol felle kleuren en ook met de iconische huisjes.


Vanuit Punda kan je via de bekende Koningin Emmabrug ( ook wel de pontjesbrug genoemd ) oversteken naar de wijk Otrobanda. Waar je een bezoek kunt brengen aan het Kura Hulanda Museum.


Een auto huren is zeker leuk op Curaçao maar zonder auto kan je er ook prima je gang gaan. Bij het hotel voor de deur stopt een minibus die voor een klein bedrag binnen 15 minuten naar Mambo Beach brengt. Deze bus rijdt regelmatig en ik voelde mij hier veilig.


Wil je een spectaculaire excursie maken dan kan ik aanraden zeker een boottocht met catamaran naar Klein Curaçao te maken. Ik heb zelf snel last van zeeziekte en was daardoor best zenuwachtig om deze tocht te maken. Maar het was echt geweldig! We hadden dolfijnen die meezwommen met de boot en Klein Curaçao was echt een van de mooiste witte stranden die ik ooit heb gezien. Vanaf de catamaran heb je grote kans op het zien van zeeschildpadden en dolfijnen, ook als deze voor anker ligt. Je kan hier heel fijn snorkelen, op het strand genieten of een rondje lopen op het eiland en een bezoek brengen aan het schipwrak of de oude vervallen roze vuurtoren. Je krijgt een heerlijke lunch op de boot en alle drankjes zitten bij de prijs inbegrepen. Het personeel is echt superaardig en de boot is zeer comfortabel. Wel zou ik als tip geven om toch vooral voor de heenreis een zeeziekpilletje in te nemen. Ik boekte mijn tour via Blue Finn Charters. Een echte aanrader!


Natuurpark Shete Boka ( letterlijk vertaald: zeven inhammen/baaien ) is ook zeker leuk om te bezoeken. Ik bezocht 2 van de 7 inhammen namelijk Boka Pistol en Boka Wandomi. Boka Pistol heeft zijn naam te danken aan het water wat hier zo hard tegen de kant aan slaat dat het meters de lucht inschiet. Bij Boka Wandomi vindt je een natuurlijke brug die door het water is uitgesleten.


Restaurant tips:
De Heeren @ Sea - Voor de lekkerste cocktails en echte "Loetje" biefstuk.
Saint Tropez - Voor heerlijke cocktails op een heerlijke plek aan zee.
Ibiza BBQ - Een heerlijke streetfood tent waar je de lekkerste BBQ van het eiland kan afhalen.
Ginger - Carribbean/Asian Fusion food in een gezellige setting.
Gordo BBQ - Een heerlijk BBQ restaurant met vooral ook lekkere extra's zoals koolsla, zoete aardappel, gebakken banaan enz.

 


Uiteindelijk is Curaçao mij echt zeer goed bevallen en ik zou er zo nog een keer naar terug gaan.

 

Mocht je inspiratie hebben gekregen om naar Curaçao af te reizen? Neem dan contact op met Reisadviseur Ilse van Langen


Scubalodge-pietermaai-Curaçao-kikiaroundtheworld
willemstad-pontjesbrug-Curaçao-kikiaroundtheworld
kleinCuraçao-kikiaroundtheworld