Zakynthos

Ik verbleef dit jaar voor een tweede keer op het Griekse eiland Zakynthos. Vorige keer was ik niet enorm enthousiast maar het zal ook hebben meegespeeld dat ik toen in september was net tijdens noodweer en dus niet volop heb kunnen genieten van het eiland. Dit keer een tweede kans dus.
Na heel wat geannuleerde reisjes naar Kreta wegens code oranje besloot ik mijn reis om te boeken naar Zakythos wat wel op geel reisadvies zou komen te staan. Eigenlijk totaal onvoorbereid ben ik naar het eiland afgereisd, dus zonder inlezen wat ik er allemaal moest doen. Ik heb met laten verassen.


Ik verbleef in Agios Sostis. Een klein badplaatsje met een lekker strandje op loopafstand van Laganas. Ook liggen hier de bekende eilandjes Cameo Island en Schildpaddeneiland Marathonisi.

 

Voor het eiland kan ik de volgende tips aanraden om te bezoeken:


Blue Caves - Maak een boottocht langs de betoverende grotten langs de kustlijn van het eiland. Het water is hier zo blauw dat het weerkaatst op de rotsten waardoor het lijkt of deze ook blauw zijn.


Shipwreck Beach (van bovenaf) Het meest bekende plekje van Zakynthos is natuurlijk wel Shipwreck beach Ik heb het strand zowel van bovenaf bezocht als op het strand zelf. Je kunt dit strand enkel met een bootje bezoeken. Ban bovenaf heb je een spectaculair uitzicht over de 180 meter steile en hoge klif. Dit is echter niet weggelegd voor de personen onder ons met hoogtevrees want het is enorm diep! Maar zeker de moeite waard en zorgt voor geweldige foto's!

 

Zakynthos stad - Een bezoek aan de hoofdstad is zeker leuk om tijdens een trip aan het eiland te doen. Je kan er lekker langs de boulevard lopen en genieten bij een van de restaurants met uitzicht over de boulevard en zee.
-Bochali - Een bezoek aan Zakynthos stad is zeker compleet als je deze begint op de heuvel boven de stad genaamd Bochali. Vanaf hier heb je en spectaculair uitzicht over de hele stad. Bij goed weer kan je zelfs het buureiland Kefalonia en het vasteland Patras zien. Begin hier met een drankje bij een van de cafeetjes en loop dan via de kleine oude straatjes een wandeling naar het lage gedeelte van de hoofdstad.
Mijn tip is om na de siësta een bezoek te brengen aan Zakythos stad zodat je eerst wat winkeltjes kunt bezoeken en erna kunt neerploffen bij een van de gezellige restaurants. Vergeet niet dat de Grieken late eters zijn dus verwacht om 19 uur geen volle terrassen. Een betere tijd om aan te schuiven is 21/22uur. Een tip om dan te gaan eten is bij restaurant Thymalos.
-Eten bij Thymalos - Een prachtig kleurrijk ingericht restaurant gelegen aan de boulevard in Zakynthos stad. Dit is een meze restaurant met veel vis en groentegerechten op de kaart.

 

Maak een tour met Nefis Travel - Een absolute aanrader om te doen op Zakynthos is een excursie boeken bij Nefis Travel. Waarom? Nefis Travel doet dit met passie, met respect voor de Griekse cultuur en weg van de grote massa. Als je de mazzel heb met gids Jackie op pad te gaan dan ga je met een zeer enthousiaste, interessante en geweldige gids op pad die ook nog eens geweldig kan vertellen EN zingen. Zeker een aanrader is de "Back to the roots" tour waar je van de "standaard" paden afgaat en lekker de binnenlanden en dorpjes van Zakynthos gaat verkennen.

 

Eten bij Ole Ole - Agios Sostis - Een echt fijn restaurant in Agios Sostis is Ole Ole restaurant. Een familierestaurant gerund door vader en zoon die oprecht geinteresseerd zijn in hun gasten en ze ook voldaan naar huis wil laten gaan. Gelegen in een prachtige groene tuin met veel bloemen. Hier kan je heerlijke gerechten eten zoals Mousakka verschillende Meze en mijn aanrader is echt de Feta in filodeeg met honing!


Cros taverna - Op een van de mooiste uitkijkpunten van het eiland kan je heerlijk genieten van het lekkere eten bij de Cros Taverna. Wij hebben hier enorm genoten van het uitzicht en van heerlijke meze.


Porto Limnionas - Via de taverna Porto Limnionas (waar je ook lekker kunt eten) kan je naar beneden lopen tot aan de zee. Hier kun je ligbedden huren met ligkussen en parasol gelegen op rotsen die trapsgewijs liggen en met een fijn uitzicht op de schitterende rotspartijen en de blauwe zee.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb