Vervoer in Thailand

Thailand is een immens groot land. Zonde dus om je vakantie maar op 1 plaats te verblijven.
Ik ben zelf iemand die altijd zoveel mogelijk in korte tijd wil zien, en kan dus zo in 1 week drie plaatsen bezoeken.
Ik begin mijn reis meestal in Bangkok en ga van daaruit door naar andere plaatsen ( in Thailand of erbuiten )  

 Voor vervoer in Bangkok klik hier

Bangkok heeft 2 luchthavens:

-BKK / Suvarnabhumi airport, hierop landen alle grote internationale airlines zoals KLM, Emirates, Qatar, Swiss en China Southern Airways.
-DMK / Don Mueang airport, een kleinere airport waar vanaf veel lowcostairlines vliegen, en dus ook veel binnen Thailand en Azië.

 

Meestal zul je aankomen op BKK, en doorvliegen via DMK
Goed om te weten is dat er een shuttleservice is tussen deze twee luchthavens, mocht je bijvoorbeeld aankomen in BKK en doorvliegen via DMK ( hou er wel rekening mee dat je genoeg tijd tussen je vluchten plant! )
Wil je vanuit Bangkok een andere plaats bezoeken zoals Phuket, Krabi of Chiang Mai dan kan je gemakkelijk en goedkoop het vliegtuig pakken. Je kan al binnenlandse vluchten boeken vanaf ongeveer 20 euro per enkele reis, let wel op dat de bagage dan nog niet inclusief zit. Je kan bijvoorbeeld je bezoek aan Thailand ook combineren met een ander land zoals; Maleisië, Vietnam, Cambodja of Laos.
Wil je low budget reizen dan rijden er ook touringcars tussen de steden. Zo kan je bijvoorbeeld in 14 uur van Bangkok naar Phuket rijden, mocht je dat willen doen dan raad ik aan dit met een nachtbus te doen. Dit scheelt namelijk ook een nacht hotelkosten ;) De bussen zijn zeer luxe met stoelen die bijna helemaal plat kunnen, ik heb zelfs eens stoelen met een massagestand gehad. Je krijgt een pakketje met eten en drinken, en er is een stop waar je een warme maaltijd krijgt aangeboden. ( ja ook s'nachts ) Een busticket voor deze 14 urige bus zijn al vanaf 16 euro inclusief bagage te boeken. Als je wil kan je vooraf al boeken via de website 12goasia. Als je via deze site boekt is het belangrijk dat je een uur van tevoren op het busstation bent om je busticket om te wisselen bij de busmaatschappij voor een "instapkaart"
Tip: Vanuit Bangkok kan je binnen 8 uur een bus nemen naar Siem Reap in Cambodja voor ongeveer 35 euro per enkele reis.

Voor kortere routes kan je gebruik maken van minibussen. Wil je bijvoorbeeld van Bangkok naar de badplaatsen Hua Hin of Pattaya dan kan je voor ongeveer 5 euro een minibus nemen. Ook dit is vooraf te boeken via 12goasia, maar vanwege de frequente ritten is het ook makkelijk on the spot een kaartje bij een busmaatschappij op een van de busstations.
Voor bepaalde routes is het nemen van een trein ook een hele beleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nachttrein naar Chiang Mai. Deze trein is wel aan te raden op tijd te boeken omdat je natuurlijk geen zitplaats wil maar een 1e klas privéslaapcabine met airco.

.

Maak jouw eigen website met JouwWeb