8 uur in Milaan

Om de sleur in Nederland te ontlopen hoef je natuurlijk niet een hele vakantie te boeken.
Als je maar 1 dag vrij hebt zijn er een aantal bestemmingen die je voor een dag prima kan bezoeken. Barcelona bijvoorbeeld. Maar Milaan is ook zeker een optie om voor 1 dag te bezoeken. Neem een vroege ochtendvlucht heen en een avondvlucht terug en geniet even van een dagje in geheel andere omgeving. Ik durf te wedden dat je daarna weer helemaal vol energie opgeladen bent om weer even voort te kunnen.
Vroege ochtendvlucht heen naar Milaan - neem een shuttlebus naar het station en wandel vanaf hier naar de zakelijke wijk naar het restaurant Pane e Tulipani. We beginnen meteen met een stevige lunch, op z'n Italiaans en waarom zo afgelegen en niet in het centrum? Omdat we op zoek zijn naar authentiek en betaalbaar.
Neem hier een lekkere pasta of pizza. Goed geprijsd en enorm goed van kwaliteit. Na dit stevige begin van de dag pak je de metro naar Piazza Duomo toch wel het hoogtepunt van Milaan. De prachtige kathedraal. Schiet hier wat foto's voor je fotoalbum en maak een bezoek aan de Duomo. Wat hier ook een aanrader is om naar het dak van de Duomo te gaan voor een prachtig uitzicht maar ook om de details op het dak eens goed te bekijken.
Hierna ga je een tour maken in een ouderwetse Fiat 500. ( boek dit wel vooraf via Vintage Tour Milano ) Een superleuke en unieke manier om de stad te verkennen op de echt Italiaanse manier. De volledig in stijl geklede gids en chauffeur laat je Milaan zien en verteld over de stad.
Na deze tour heb je wel een ijsje verdient! Natuurlijk is een bezoek aan Italië niet compleet zonder gelato. Dus neem het ervan!
Als laatst raadt ik je nog aan een bezoek te brengen aan het Castello Sforzesco een van de oudste gebouwen in Milaan. Je kunt hier gratis rondwandelen, een van de musea bezoeken of het achtergelegen park bezoeken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb