1 dag in Barcelona

Heb je een dagje vrij? Pak dan het vliegtuig naar Barcelona en geniet van een dagje in het buitenland!


Wat kan je allemaal doen in 1 dag in Barcelona? Ik vertel het je! ( Zelfs als het je 1e keer Barcelona is )


09:00 aankomst vliegtuig, loop bij de luchthaven naar buiten en pak de Aerobus ( blauwe bus ) een retourticket kost € 10,- De halte die je uit moet stappen is Placa de Catalunya


09:30 aankomst met de Aerobus in het centrum op Placa de Catalunya. Je bent nu direct in het centrum. Zet je google maps aan en loop de Ramblas op
Je bent nu meteen in de bekendste straat van Barcelona dus kijk je ogen uit. De stad is nu aan het opstarten. Loop naar La Boqueria de overdekte markt aan de Ramblas. En start hier je dag op met een lekker vers sapje, en een vers gesneden fruitsalade.


10:00 Als het goed is ben je nu klaar om je dag te beginnen. Maak een rondje door de wijk El Gotic en vergeet hier niet een stop te maken op Placa Reial. Dit is naar mijn mening een van de mooiste pleinen van Barcelona. Breng ook een bezoek aan de Kathedraal van Barcelona. Tip: Binnen in deze Kathedraal bevindt zich aan de linkerkant van de kerk een liftje. Neem deze lift en geniet van een spectaculair uitzicht vanaf het dak van de Kathedraal. Dit is niet heel bekend bij de toerist, dus zeker origineel om te doen.


11:30 Het is nu wel weer tijd om wat te eten. Op het plein waar de Kathedraal staat kan je Bilbao Berria vinden. Neem hier een paar hapjes.


12:30 Na de lunch pak je vanaf Licieu ( op de Ramblas ) een metro naar de Sagrada Familia. Als je meer tijd heb zeker een aanrader om te bezoeken. Een kaart koop je vooraf via internet en koop dan zeker een ticket met entree tot de lift de torens in! Maar omdat je alles in 1 dag doet ga je hier vandaag alleen langs om de kerk van de buitenkant te bekijken en foto's te maken.


13:30 Pak nu een metro naar Parc Guell en gebruik Google maps om naar het park te lopen. Nóg een fantastisch bouwwerk van Gaudi. Een heerlijk park met een mooi uitzichtpunt dat je zeker niet mag missen. Ook voor dit park moet je entree betalen en een entreekaart online aanschaffen. Bereid je bezoek dus goed voor!


14:30 Pak de metro terug naar het centrum ( Liceu )Alweer honger? Haal dan een van de beste burgers van Barcelona bij "Bacao" op het Placa Reial.


15:30 Zet Google maps weer aan en loop lekker naar het strand voor een ijsje. De strand wijk heet Barcelonetta en heeft allerlei prachtige grote kunstobjecten. ( Zoals de bronzen walvis )


17:00 Lekker aan het strand gelopen en klaar voor wat shoppen? Loop naar de mall MareMagnum aan de haven. Niet de beste shoppingmall van Barcelona, maar wel lekker op de route en op een leuke locatie aan het water. Als je klaar bent met winkelen plof hier dan neer op het terras van "Tapa Tapa" en neem hier een lekkere kan Sangria en wat tapas.


19:00 Klaar met eten? Loop terug naar het Placa de Catalunya en stap hier weer op de bus naar de luchthaven.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb