5 Lunchtips in Europese Steden

Eten is een belangrijk onderdeel van reizen. In ieder geval voor mij! Meestal heb je een hotel met ontbijt dus hoef je daar niet naar op zoek. Maar leuke lunchadresjes zijn ook altijd leuk om op zak te hebben. Hierbij een aantal aanraders voor de lekkerste lunchplekken van Europa. Probeer ze lekker uit!


Harinus Forn Artesà - Ibiza - Een geweldige ontbijt en lunchplek op Ibiza in het plaatsje Figueretas. Hier kan je allerlei soorten broodjes, zoetigheden, smoothies en heerlijke koffie en thee soorten vinden. De prijzen zijn hier supergoed en er is een heerlijk terras. De kaart is zeer gevarieerd. Je komt hier na 1 x gegarandeerd dagelijks terug!


Bonjardim - Lissabon - Een heerlijke lunchplek waar je voor ongeveer 6 euro een lunchmenu kunt nemen met een goed gevuld broodje, een side-dish zoals soep, salade of zoete aardappelchips en een verse sap.


100 Montaditos - Spanje -  ( op foto ) 100 Montaditos is een leuk concept met 100 verschillend belegde minibroodjes. Van zoet tot hartig, kaas, vlees, vis, veggie alles wat jij je kan bedenken is hier mogelijk. Je kruist op een formulier aan welke broodjes je wil hebben en levert deze in bij de balie en rekent af. Je krijgt dan een bon en zodra je nummer wordt omgeroepen zijn je broodjes klaar en kan je ze afhalen bij de balie. Hier zijn ook side-dishes te bestellen zoals bijvoorbeeld patat met kaas en bacon. Twee dagen per week betaal je zelfs maar 1 euro per broodje. Dit is een keten die verspreid zit over heel Spanje.


Gusto Weekend Brunch - Rome - Mocht je een weekend in Rome zijn dan moet je zeker naar Gusto gaan voor de Sunday Brunch. Hier vind je een geweldig aanbod aan vers bereid eten zoals verschillende soorten gegrilde groenten, patatsoorten en verse broden en salades. Je krijgt een leeg bord en kan zelf opscheppen. Je betaald hier per gewicht.


Queen of tarts - Dublin - Geen bezoek aan het Ierland is compleet zonder een scone te eten. Neem vooral een kijkje in het superschattige tentje Queen of Tarts en bestel hier ZEKER een scone met clotted cream en jam.

 

Gregory's - Griekenland - Een heerlijke Griekse broodjeszaak waar ze verschillende soorten bladerdeeghapjes verkopen zoals bladerdeeg met Feta en spinazie, of zoete vullingen. Mijn aanrader hier is het broodje Fetakaas, komkommer, tomaat en olijven.

 

Hou je van lekker eten? Neem dan ook eens een kijkje bij de volgende items:

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb