De Highlights van Suriname

waterkant-suriname-paramaribo-kikiaroundtheworld

Suriname bestaat voor 80% uit tropisch regenwoud. Paramaribo is de enige grote stad van het land en de meeste Surinamers wonen daar dan ook. Mocht je naar Suriname reizen dan is Paramaribo een goede plek om te beginnen of een goede thuisbasis voor trips het binnenland in. Mocht je niet weten waar je allemaal heen moet dan heb je misschien wat aan de volgende tips:


Centrale markt - Hou jij ook altijd van het bezoeken van een markt op bestemming? Dan mag je ook zeker de centrale markt in Paramaribo niet overslaan. Hier komt de lokale bevolking zijn inkopen doen. Je kan er van alles vinden van verse fruit en groentensoorten en vlees en vis maar ook lokale kruiden. Je kan hier ook terecht bij de medicijnman/vrouw voor natuurlijke oplossingen voor allerlei kwaaltjes.


Fort Zeelandia -  is een voormalig Nederlands fort in Paramaribo. Sinds 1995 is hier het Surinaams Museum ondergebracht. Je kunt ervoor kiezen om het museum te bezoeken en zelf rond te lopen. Je kunt er ook voor kiezen hier op zondagochtend heen te gaan je kunt dan deelnemen aan een rondleiding door het fort.


Eten bij Blauwgrond - In het Noorden van Paramaribo ligt de Javaanse wijk. Het is zeker aan te raden hier langs te gaan om een hapje te eten in een van de Warungs.


Streetfood eten aan de Waterkant - Gelegen aan de oever van de Surinamerivier begint het koloniale stadscentrum. Je vindt hier veel koloniale huizen. Als je hier bent vergeet dan niet langs te gaan bij een van de foodstalletjes om een aantal typisch Surinaamse snacks te proberen.


Palmentuin - Het stadspark van Paramaribo maar dan, zoals de naam het al zegt, vol met tropische palmen.


Fort Nieuw Amsterdam bezoeken - Fort Nieuw Amsterdam werd gebouwd tussen 1734 en 1747. Het Fort ligt op een strategisch punt, precies waar de Commewijnerivier en Surinamerivier samenkomen. Er is hier een openluchtmuseum dat verteld over de geschiedenis van Suriname, het slavernijverleden, de verschillende bevolkingsgrepen en het fort zelf.


Roti eten bij Chris - De beste roti van Paramaribo eet je bij Chris.


Brokopondo - Een bezoek aan Brokopondo mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Suriname. Het Brokopondomeer is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht! Het meer is ontstaan tijdens de bouw van een stuwdam in de Surinamerivier. Ze hebben het gebied laten onderlopen en de bewoners die hier ooit woonden hebben hiervoor hun woningen moeten verlaten. In het gebied dat ze hebben laten onderlopen zijn de bomen nooit gekapt waardoor de toppen van de bomen nog steeds boven het water uitkomen.


Dolfijnen spotten - Maak een tocht op de Commewijne rivier om de zeer zeldzame rivierdolfijn te spotten.


White Beach - Hoewel Suriname geen echt strand heeft is er wel een kunstmatig strandje aangelegd aan de Suriname rivier. En kleinschalig strandje met wit zand en palmbomen en een stukje vrijgemaakt water in de rivier waar je "veilig" kunt zwemmen ( zonder Piranhas ) Verwacht hier geen luxe en neem zelf wat te eten en drinken mee voor een heerlijk middagje relaxen.


Jacana Resort - Een prachtig resort in Paramaribo waar je tegen betaling een dagpas kunt kopen om gebruik te maken van het tropische buitenzwembad.

 

paramaribo-suriname-kikiarountheworld
whitebeach-suriname-kikiaroundtheworld
fortzeelandia-paramaribo-kikiaroundtheworld
palmentuin-suriname-paramaribo-kikiaroundtheworld
jacana-resort-paramaribo-suriname-kikiaroundtheworld

Maak jouw eigen website met JouwWeb