Wat je niet mag missen in Libanon

libanon-lebanon-beirut-kikiaroundtheworld

Libanon is in de loop der jaren de thuisbasis geweest van de Feniciërs, Assyriërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, de Ottomaanse Turken en de Fransen. Al deze verschillende invloeden hebben hun sporen achtergelaten waardoor Libanon nu een bijzonder culturele bestemming is. Toen in 2018 Transavia deze bestemming begon aan te vliegen wekte dit mijn interesse meteen maar toen ik op internet zocht naar Libanon zag ik alleen maar plaatjes van kapotgeschoten gebouwen en kogelgaten. Hierdoor liep ik er niet meteen warm voor maar ik ging verder zoeken. Ik bleef maar aanhouden; ik wil naar Libanon. Een jaar later ging ik erheen en ben ik verkocht door deze bestemming! Heerlijk eten, supervriendelijke en behulpzame mensen, en een fijne omgeving met goede temperaturen. Ik zou ook hier weer zeker aanraden om naar deze bestemming te gaan. Mocht je dat willen? Dan mag je de volgende bezienswaardigheden zeker niet overslaan:


Baalbek - stond vroeger bekend als Heliopolis, de stad van de zon. De tempel is de best bewaard gebleven Romeinse tempel ter wereld. En dit is zeker te zien. Waar meestal bezienswaardigheden zoals tempels, arena's of oude steden toch wel veelal afgebrokkeld zijn en eruit zien als een hoop stenen heb je in Baalbek wel echt een goed beeld van waar je rondloopt en wat je er ziet. Het is zeker zeer indrukwekkend. Wat ook heel fijn is omdat het ( nog ) geen massaal toeristische bestemming is dat je hier nog de ruimte hebt om rustig rond te kijken en je niet over de hoofden loopt.


Byblos - is een historische havenstad op een halfuurtje rijden van Beirut. Een leuk oud knus stadscentrum met smalle straatjes en mooie pleintjes.


Beiroet - word ook hel het Parijs van het Oosten genoemd. Het stadscentrum heeft de echte luxe allure van grote steden zoals Milaan, Parijs en Madrid. Je kan hier shoppen voor dure merken zoals Chanel en Louis Vuitton, er rijden over chique auto's en de grootste en meest luxe hotelketens hebben er een vestiging. En om de hoek dan weer het "plein van de Martelaar" waar voortdurend demonstraties tegen de regering plaatsvinden. Je heb in Beirut ook een bruisend nachtleven. Je hebt er keus uit verschillende hippe nachtclubs. In de zomer zijn er meerdere festivals.


Pigeon rocks - voor de kust van Beiroet liggen twee rotsen van maar liefst 60 meter hoog. Tijdens een wandeling over de 5 km lange wandel boulevard "Corniche" kun je ze maar moeilijk over het hoofd zien.


Mohammed Al Amin Moskee - heeft een opvallend blauw dak en vier torenhoge minaretten van maar liefst 65 meter hoog. Gelegen op het Plein van de Martelaar.


Eten bij Barbar - Verwacht geen luxe maar wel heel goed eten. Lekker tussen de locals. Bestel hier een portie kebab en je krijgt een heel dienblad met verschillende sausjes, salades, patat vlees en brood. Een echte aanrader!

 

Baalbek-kikiaroundtheworld
Baalbek-kikiaroundtheworld
beirut-kikiaroundtheworld
beirut-kikiaroundtheworld
beirut-kikiaroundtheworld
libanon-lebanon-beirut-kikiaroundtheworld