Route Iran

iran-shiraz-pink-mosque-kikiaroundtheworld

Nadat we besloten hadden naar Iran te gaan begonnen we met plannen van onze route. Omdat Iran door veel landen wordt bestempeld als vijand is het best een opgave om je reis zelf samen te stellen als je niet georganiseerd reist. Vooral omdat je niet kunt boeken via platforms zoals Booking of andere hotel en excursiewebsites. Nadat wij een betrouwbare website hadden gevonden waar wij dit wél konden regelen begonnen we met het in elkaar zetten van de reis:


Dag 1 vlogen we via Istanbul naar Teheran.
Dag 2 aankomst in Teheran - Citytour Teheran.
Wij kozen voor een nachtbus van Teheran naar Shiraz, een rit van ongeveer 12 uur. Wij hebben in de bus goed kunnen slapen. Het was een zeer comfortabele bus met stoelen die helemaal plat konden. We kregen bij vertrek een pakketje met drinken en een aantal snacks. De 12 uur durende busrit kostte omgerekend iets van 11 euro.
Dag 3 Shiraz - Met gids door Shiraz bezoek Tombe van Hafez & Diner
Dag 4 Bezoek Persepolis - s'avonds terug naar Shiraz, Diner + bezoek aan Quran Gate Shiraz & Tombe van Emir Ali
Dag 5 - Rondleiding door Shiraz met gids - highlights bezoeken: Nasir al Molkmoskee ( Pink Mosque ) Qavamhuis, Vakil Moskee, Zinat at Molk house, Vakil Bazar
Wij namen ook weer bus van Shiraz naar Esfahan. Deze rit duurde 6 uur. We hebben het bus aan het einde van de middag gepakt zodat we in de avond aan zouden komen in Esfahan
Dag 6 Met gids door Esfahan bezoek aan het 2e grootste plein ter wereld het plein van de Emam, Ali Qapu, Koningsmoskee, Masjed-e Jāmé Moskee, Sjeik Lutfallahmoskee.
Dag 7 Vrije tijd in Esfahan, bezoek bazaar.
Dag 8 namen wij de bus terug naar Teheran. Ook weer een rit van ongeveer 6 uur.
Dag 9 Teheran - vrije tijd + luchthavenhotel
Dag 10 vroege ochtendvlucht terug naar Nederland via Istanbul.

Natuurlijk is een week niet genoeg om Iran te zien want het is een bizar groot land. Ik zou zelf nog wel langer in Shiraz gebleven willen hebben want ik vond dat echt een heerlijke stad. Wel heb ik het idee dat we een goed deel van de highlights van Iran hebben gezien.

 


persepolis-iran-kikiaroundtheworld
iran-shiraz-kikiaroundtheworld
iran-shiraz-kikiaroundtheworld
iran-shiraz-kikiaroundtheworld
iran-shiraz-pink-mosque-kikiaroundtheworld
iran-esfahan-kikiaroundtheworld
iran-shiraz-pink-mosque-kikiaroundtheworld
iran-esfahan-kikiaroundtheworld