Het beste van Noord Vietnam

vietnam-halongbay-kikiaroundtheworld

Vietnam is een prachtig land met veel verschillen per regio. Tijdens mijn eerste bezoek aan Vietnam bezocht ik het Noorden van het land. Ik verbleef in de hoofdstad Hanoi en van daaruit kon ik de omgeving van het Noorden van Vietnam verkennen. De hoogtepunten zet ik hier op een rijtje:


Hanoi - Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, met name het oude centrum oftewel "Old Quarter" is hier geweldig! Ik verbleef in het "Trendy Hotel" gelegen midden in Old Quarter. Een fijn hotel met vriendelijk personeel en een goed ontbijt. Het leuke aan dit hotel is dat zodra je de deur uitstapt je middenin de drukte van de stad zit en dus meteen aan je Vietnam beleving kan beginnen.


Old Quarter - Een gezellige wirwar van drukke straatjes, leuke eettentjes en winkeltjes. Overal door de straten rijden scooters scooters en nog meer scooters! De stoep gebruikt men er om te leven dus je loopt voornamelijk aan de rand van de straat.


Treinspoor - Door een deel van een wijk in Hanoi loopt een treinspoor. Een klein deel hiervan is een soort toeristische attractie geworden, met een aantal eettentjes en winkeltjes. Je kunt over het spoor lopen voor leuke foto's, of je kan er op een terrasje gaan zitten wachtend tot de trein voorbij rijdt.


Weekend Market van Hanoi - Een hele happening in de avonden van het weekend is de Weekend markt in de Old Quarter. Hier kan je winkelen voor goedkope kleding, schoenen en tassen, maar ook heerlijk eten. Eet hier zeker lekker een broodje Bahn Mi!


Hao Li gevangenis Museum - Tijdens de Franse bezetting van Vietnam is de Hao Li gevangenis gebouwd. De gevangenen leefden hier in erbarmelijke omstandigheden. Na de Franse bezetting gebruikten de Vietnamezen de gevangenis zelf en sloten er tijdens Vietnamoorlog Amerikaans soldaten op. Tijdens een bezoek aan dit museum kan je een audio-guide meenemen om de indrukwekkende verhalen te beluisteren.


Ha Long Bay - Misschien wel het meest bekende natuurwonder van Vietnam ( of misschien wel Azië ) Is Ha Long Bay. Een baai met z'on 3000 bizar steile rotseilanden. Je kunt vanuit Hanoi een dagtour maken naar Ha Long Bay, maar wat ook bijzonder is om een cruise te maken. Je kunt hier 1, 2 of meerdere nachten tussen de prachtige rotsformaties varen.


Trang An - Ook wel het Ha Long Bay van het vasteland genoemd - Met dezelfde prachtige rotsformaties maar dan niet in zee maar in het binnenland. Maak hier een heerlijke vaartocht door de rotspartijen en geniet van het uitzicht en de rust.


Bai Dinh Pagoda - Het complex bestaat uit vier tempels en vertegenwoordigen verleden, heden en toekomst; de vierde is gewijd aan de godin van de genade.

vietnam-hanoi-kikiaroundtheworld
vietnam-halongbay-kikiaroundtheworld
vietnam-halongbay-kikiaroundtheworld
vietnam-kikiaroundtheworld

Maak jouw eigen website met JouwWeb