Leukste dingen om te doen in Kaapstad ( en omgeving )

zuidafrika-kaapstad-capetown-kikiaroundtheworld

Kaapstad heeft mij echt positief verrast. Ik hoorde al vaker dat het mensen hun favoriete stad is, en tijdens mijn eerste bezoek begreep ik direct waarom. Het enige nadeel aan deze fijne stad is dat het niet aan te raden is hier zelf op pad te gaan. Plan je bezoeken dus zorgvuldig, en gebruik zoveel mogelijk de taxiapp Uber om jezelf te verplaatsen. Veel Uberchauffers bieden ook aan om de hele dag met je op stap te gaan. Dit is zeker een aanrader. Je kunt dan meerdere bezienswaardigheden in 1 dag zien.


V & A Waterfront - een heel fijn winkelcentrum bij een scheepswerf aan zee. Waar je vooral leuk kunt eten, vrij rond kunt lopen en kunt genieten van straatartiesten. Er is hier ook een leuke overdekte foodhall te vinden. In de buurt van V & A Waterfront is in het weekend een heerlijke farmersmarket. De farmersmarket is echt een aanrader om te bezoeken! Er zijn leuke hapjes om te proeven en vergeet ook geen huisgemaakte Peri Peri saus mee naar huis te nemen zodat je dit kipgerecht lekker zelf kunt maken.

 

Bo Kaap - is een schilderachtige wijk van Kaapstad dat voorheen bekendstond als de Maleisische buurt. De meest gefotografeerde buurt van de stad. Prachtig vanwege zijn kleurrijke huisjes.


Wijngaard bezoeken - De lekkerste wijnen komen uit Zuid Afrika. Het is hier dan ook absoluut een aanrader om een wijngaard te bezoeken. Wandel langs de prachtige wijnvelden en doe een wijnproeverij. Ikzelf ben naar de Constantia Vineyards geweest en heb hier een wijn en chocoladeproeverij gedaan. Na afloop kan je de wijnen ook voor een goede prijs kopen en krijg je wijnglazen cadeau.


Boulders beach - Een bezoek aan de omgeving van Kaapstad is niet compleet zonder een bezoek aan het pinguin strand "Boulders Beach"


Cape Point en Kaap de Goede Hoop - Kaap de Goede Hoop en Cape Point vormen een onderdeel van het uitgestrekte Table Mountain National Park. Cape Point is een indrukwekkende klif met een groot uitzichtplatform. Op de top staat een vuurtoren. Kaap de Goede Hoop wordt  gezien als markering voor de overgang tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan.


Tafelberg - Kaapstad staat natuurlijk bekend om de tafelberg. Je kan hier komen door middel van een hike naar boven, of voor de mensen die het iets rustiger aan willen doen is er ook een kabelbaan. Hou er wel rekening mee dat het bovenop de berg een stuk frisser is dan beneden. Het uitzicht van bovenaf is geweldig.


Helikopter tour - Dit is natuurlijk wel een heel speciale ervaring. Bij V & A Waterfront zijn er meerdere aanbieders die een helikopter tour aanbieden. Wij kozen hier voor de 12 minuten optie, we twijfelden om langer te gaan maar was achteraf blij want ik vond het best een intense ervaring. Wij hadden een helikopter voor onszelf ( incl. piloot ). Het uitzicht van bovenaf op de stad en de tafelberg is echt fenomenaal! We zagen vanuit de lucht zelfs walvissen zwemmen!


Fort kasteel de Goede Hoop bezoeken - In het midden van Kaapstad ligt Kasteel de goede hoop. Een leuk kasteel om te bezoeken en te leren over de geschiedenis van Zuid Afrika.


Bezoek aan Greenmarket Square voor Afrikaanse handcraft en souvenirs.

 

Muizenberg Beach - Een leuk dorpje met zn kleurrijke houten huisjes en het strand waar regelmatig haaien worden gesignaleerd.

 

capetown-kaapstad-kikiaroundtheworld
tafelberg-capetown-kaapstad-kikiaroundtheworld
capetown-kaapstad-kikiaroundtheworld

Maak jouw eigen website met JouwWeb