Non Thai Food in Bangkok

bangkok-thailand-kikiaroundtheworld

Ik moet toegeven, ik vind zo ongeveer echt alles aan Thailand geweldig. Maar betreft het Thaise eten ben ik echt een cultuurbarbaar, want de Thaise keuken is dus echt NIET mijn favoriet.


Daarom hier eens een wat ander verslag dan mensen die je aanraden waar je de beste Pad Thai of Tom Yam kunt eten maar waar je het beste NON Thai food kunt eten.

 

 

 

Breadtalk - in veel malls in Thailand kan je de bakkerij Breaktalk vinden. Hier kan je van alles vinden, van (ham/kaas)croissantjes, tot scones, tot verschillende soorten koekjes en cakes. Maar ook voor ons Nederlanders die graag brood eten met wat meer kleur (ipv wit )en vezels kan je hier goed bruin brood vinden.


7 Eleven tosties - Een absolute uitvinding ontworpen voor de low budget backpacker maar man man man wat zijn die verslavend. Je kan ze kopen vanaf 25 bath ( 70 cent? ) en er zijn zeer uiteenlopende varianten zoals ham/kaas, tonijn/kaas, of pizzasmaak, maar ook bijvoorbeeld in plaats van brood met croissantdeeg. Je pakt je tosti uit de koeling rekent hem af en bij de kassa warmen ze hem op. Echt waar, probeer het een keer, ik kan me niet voorstellen dat je ze niet lust.


Au Bon Pain - Mijn favoriet hier is de Ceasar Salad Wrap. Een heerlijke wrap gevuld met sla, gegrilde kipfilet, veel geraspte kaas en een heerlijke saus.


Sorrento - Mocht je nou trek hebben in Italiaans eten? Dan moet je naar Sorrento! Op een dag tijdens een van mijn reizen vertelde ik mijn reisgenoot over een ervaring van een Italiaans restaurant in Amsterdam waar ik GE-WEL-DIG-E pasta uit een Parmezaans kaas gegeten had. Ik had haar overtuigd, zij wilde dit ook. Maar ja, we waren nu in Bangkok. Dus dat zou moeten wachten, of toch niet? Ik bedacht me dat in Thailand zo goed als ALLES mogelijk is dus ik ging op zoek. Dit specifieke gerecht is niet iets wat elke Italiaan op de hoek op de kaart heeft staan maar binnen 5 minuten had ik er een gevonden; Sorrento. Ik ging op zoek naar een menukaart, en naar de prijzen, want op de plaatjes zag het er wel heel luxe uit. Maar we besloten de gok gewoon te wagen. We bestelden een Grab taxi naar dit restaurant. Een prachtig en luxe restaurant, maar wel gevuld met de wat rijkere Thai en gelukkig zo goed als geen toerist. Wij bestelden hier de pasta met truffelolie die warm in een Parmezaanse kaas gemixt werd zodat de kaas erdoorheen smolt. Wat een genot! We zijn hier tijdens 3 dagen in Bangkok dus ook 3 x geweest. In Nederland ligt de prijs van een soortgelijke pasta op ongeveer op 15 euro, hier in Bangkok is dat ongeveer de helft daarvan. Je kan dus luxe dineren, maar wel voor een goede prijs.

 

Madras Darbar - Wil je een bezoekje aan een rooftopbar maken, ga hiervoor dan eten in de Indiase wijk. Het Bayioke Sky hotel ( 2 na hoogste gebouw van Thailand ) ligt namelijk in deze wijk. Nadat je heerlijk Indiaas heb gegeten bij Madras Darbar kan je de avond afsluiten met een drankje op de 84e verdieping. Voor meer Rooftopbars  in Bangkok klik hier. 

 

24 Degrees - Voor echt goede burgers moet je naar 24 Degrees in het Pullman Bangkok hotel G.

 

Kom je op een nightmarket en zie je Cheesy Fries? Probeer ze! Dit zijn patatjes gekruid met kruiden naar keuze, ik kies hier altijd de kaaskruiden, nadat ze naar eigen smaak gekruid zijn krijg je er in plaats van mayo een grote kwak met gesmolten cheddarkaassaus op. Echt een streetfoodaanrader!

 

Hou je van lekker eten? Lees dan ook de volgende blogs: