12 tips om te doen in Athene

Omdat mijn roots in Griekenland liggen is Athene een stad die ik minimaal 1 x per jaar bezoek. Meestal voor familiebezoek, maar soms neem ik ook gezellig een vriendin mee om de toerist uit te hangen. Door mijn vele bezoeken aan deze heerlijke stad heb ik een hier lijstje met dingen die je tijdens je bezoek aan Athene niet mag overslaan!

 

 

Akropolis & Parthenon bezoeken - De Akropolis is een rotsplateau en ligt 80 meter boven de stad. Het is de bekendste bezienswaardigheid van Griekenland. Vanaf 1.100 v. Chr. werd de Akropolis het huis van de godin Athene. Het Parthenon, een tempel gewijd aan deze godin, was de eerste van de klassieke monumenten op de Akropolis

 

 

Inkopen doen bij de overdekte markt Varvakios Agora - Denk hierbij aan lokale producten die leuk zijn om mee te nemen naar huis, zoals pittabroodjes, kruiden of theesoorten.


Eten bij mijn favoriete plek: TAVERNA OREA PENTELI - Bestel hier een lekkere tafel vol met mezzedes ( voor inspiratie klik hier )  Ze spelen hier ook live muziek.


Lycabettus hill beklimmen en genieten van het uitzicht - De top van deze heuvel steekt 277 meter boven de stad uit en is daarmee hoogste heuvel van Athene. Via verschillende voetpaden kan de top beklommen worden maar dit kan ook met een kabeltrein (vanaf de Ploutárchou-straat).


Een kijkje nemen bij Het Syntagma plein - het bekendste plein van Athene. Een echte bezienswaardigheid is het parlementsgebouw en de wisseling van de wacht van de soldaten. De soldaten houden de wacht in traditionele kledij. Op het hele uur wisselen ze van positie bij de wachthokjes.


Pita Gyros eten op Monastiraki square - Een van de zijstraatjes van het Monastiraki plein zit vol met tentjes waar je voor nog geen 3 euro een heerlijke pita Gyros kan scoren. Eet deze op een van de vele terrassen op, of neem je broodje mee om deze tussen de Grieken in het zonnetje op te eten op het plein.


Bezoek brengen aan het olympisch station Panathinaiko - Griekenland is de bakermat van de Olympische Spelen. Het stadion werd in 329 v. Chr. gebouwd en bood plaats aan ongeveer 50.000 mensen. De resten van dit hoefijzervormige stadion werden in 1870 ontdekt waarna het werd gerestaureerd voor de eerste moderne Olympische Spelen van 1896.


Het Akropolis museum bezoeken - Het Akropolis museum heeft een oppervlakte van 25.000 m2 en is sinds 2011 heropend op de plaats waar het nu staat op zo'n 300 meter van de Akropolis.


Winkelen op de winkelstraat Ermou - En trakteer jezelf op wat lekkers bij Meliatros.


Wandelen in de prachtige straatjes van Plaka - Pak hier ook een terrasje.


Cocktail drinken bij Tailormade cocktailbar - Hier hebben ze trouwens ook AMAZING wafels!


Wil je naar het strand? Met 20 minuten ben je in het aan Athene grenzende plaatsje Glyfada. Trek? Ga hier dan lekker souflaki eten bij Tsi Tsi.

 

Enjoy Athene!