Vervoer in Bangkok

Bangkok is een gigantische wereldstad. En tot nu toe qua verkeer ook de drukste stad die ik heb meegemaakt. Hierdoor is jezelf verplaatsen wel een dingetje. Er zijn hier natuurlijk verschillende opties, een aantal neem ik met je door:

Taxi - Natuurlijk ben ik iemand die graag de lokale bevolking het liefst support, maar een "normale" in Bangkok is meestal geen succes. Wegens de grootte van de stad wordt je al snel opgelicht en betaal je voor een rit van normaal een paar Bath ineens tientallen euro's. Ik zou dan dus ook niet aanraden om een taxi te nemen in Bangkok.


Tuktuk - Ook hier moet je natuurlijk echt opletten dat je niet opgelicht wordt, maar het is wel een must-do om een ritje te maken in een Tuktuk. Wil je dit doen? Doe dit dan op een route waar je weet dat het niet te lang duurt. De chauffeurs rijden als gekken, en vastzitten in een OPEN Tuktuk in het verkeer in de warmte van Bangkok wil je niet.


SkyTrain - Een hele goede optie op jezelf van A naar B te vervoeren in Bangkok. Deze metrolijn rijdt boven de stad, dus van het drukke verkeer heb je geen last. Het is supergoedkoop en er is airco. Wel kan het tijdens de spitsuren megadruk zijn en zul je meestal moeten overstappen om naar je uiteindelijke bestemming te komen.


Grab - De Uber van Azië is Grab - Dit is naar mijn mening een absolute aanrader. Geen gedoe met oplichterij van kosten of route. De prijs wordt vastgesteld door de app, en de route kan je tijdens de rit bekijken op de app. Overal waar je bent kan je de app aanzetten en zoeken naar de dichtstbijzijnde Grab driver. Je hoeft dus zelf helemaal niet meer te zoeken naar de route en dat scheelt natuurlijk heel veel zoekwerk. Het enige waar je rekening mee moet houden is de spits. Dit is in Bangkok echt een drama, en hier kan je dus makkelijk in vast komen te zitten.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb