Yucatan

ChitzenItza-mexico-kikiaroundtheworld

Mexico is een bestemming die mij zeer heeft verrast. De vriendelijke bevolking, de geweldige bezienswaardigheden, en de heerlijke sfeer die er hangt. Ondanks dat Mexico soms als best onveilig kan worden beschouwd heb ik dit in de regio Yucatan geen moment zo ervaren. Wat een heerlijke bestemming! Ik zou hier zo weer heen gaan! Mocht jij nou ook naar Mexico willen en nog op zoek naar welke plek je wil gaan dan kan ik je deze regio zeker aanraden!

Playa del Carmen - Is een heerlijk paradijselijke badplaats met een grote lange hoofdstraat 5th avenue. Hier vind je verschillende restaurants, toeristenwinkels en ook de grote winkelketens. Verder heb je hier een heerlijk strand met mooi wit fijn zand. Playa del Carmen is echt een aanrader als verblijfplaats voor je vakantie in Mexico.


Tulum - Gelegen op een 12 meter hoge klif met helder blauwe zee vind je de Maya stad Tulum. Ook vind je in deze omgeving meerdere cenotes. Een cenote is een soort onderaardse grot met helder water die meestal ontstaan door ondergrondse stromingen van grondwater. Sommige van deze zijn geopend voor publiek om in te zwemmen.


Chitzen Itza - is in 2007 verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. De piramide Kukulcán laat zien dat de Mayas zoveel jaar geleden al superveel kennis hadden. Kukulcán heeft 365 treden, die staan voor het aantal dagen van een jaar. Verder is er een bijzonder indrukwekkend verschijnsel te zien op de dagen waarop de lente en de herfst beginnen. Door de stand van de zon op die dagen vallen de schaduwen langs de trappen en lijken ze op kruipende slangen!


Cancun - Een zeer Amerikaans aandoende badplaats met veel flatgebouwen en weinig "cultuur" maar wel een van de mooiste wit zand - super helderblauw water stranden die ik ooit heb gezien


Coba - Is een Maya tempelcomplex midden in de jungle. Het leuke is, dat in tegenstelling tot andere Maya tempels dat je de tempelpiramide Nohoch Mul wél mag beklimmen! Het is wel een best steile 42 meter hoge tempel zonder leuning om je aan vast te houden. Slechts een touw waar je je aan vast kunt houden. Het is een van de laatste plekken ter wereld waar het nog toegestaan is om een Mayatempel te beklimmen.

 


tulum-mexico-kikiaroundtheworld
souvenirs-kikiaroundtheworld
coba-mexico-kikiaroundtheworld
sombero-mexico-playadelcarmen-kikiaroundtheworld

Maak jouw eigen website met JouwWeb