Restaurant Tips Istanbul

istanbul-foodtips-kikiaroundtheworld

In Istanbul zijn een aantal plekken om te eten die je voortdurend tegenkomt op social media. Dit vanwege de speciale locatie of de beroemde kok maar natuurlijk vanwege het heerlijke eten. De volgende tips zijn ook echt de moeite waard om te bezoeken:

 

Cesme Bazlama Kahvalti - (foto 1 ) Een heerlijke ontbijtplek in de wijk Nişantaşı. Het bijzondere is hier dat alle producten vers uit eigen tuin komen en huisgemaakt zijn. Je besteld hier een ontbijttafel en krijgt verschillende soorten vers brood, verse sappen, thee, eitjes en ze komen langs met verse biologische jam. En de verse donuts ARE TO DIE FOR!

 

Kube I Ask - ( foto 2 ) Een spot waar je heerlijk kan ontbijten of lunchen. Vooral het uitzicht is hier het absolute hoogtepunt! Bestel hier een volledig ontbijt en krijg een tafel vol met hapjes.


Sahin Usta - De beste Döner kebab van Istanbul kan je toch echt vinden bij Sahin Usta. Dit zaakje kan je vinden midden in de Old Bazar. Je moet wel wat geduld hebben, want er staat hier altijd een rij!


Hafiz Mustafa - ( foto 3 ) Geen bezoek aan Turkije zonder het eten van Lokum ( Turks Fruit ) en Baklava! Bij Hafiz Mustafa kan je een tafeltje nemen en wat lekkers bestellen met een glaasje Turkse thee. Maar je kan hier ook een portie uitkiezen om mee naar huis te nemen.

 

Nusr Et - ( foto 4 ) De beroemde chef die vooral bekend staat om zijn vlees. In Istanbul zijn meerdere filialen van Nusr Et te vinden. Verspreid over de wereld heeft Nusr Et inmiddels meerdere filialen zoals bijvoorbeeld in Dubai en New York. Maar de roots van dit steakrestaurant liggen in Turkije. Je krijgt hier niet alleen heel goed vlees, maar ook een hele beleving in hoe het vlees voor je aan tafel wordt klaargemaakt.

 

Afiyet Olsun! Eet Smakelijk!istanbul-foodtips-kikiaroundtheworld
istanbul-foodtips-kikiaroundtheworld
nusret-istanbul-kikiaroundtheworld