Het beste van Lesbos

 

Lesbos is het 2 na grootste eiland van Griekenland. Wat je als je er verblijft qua toerisme niet zou denken. Het is namelijk een heerlijke niet massale bestemming waar je echt je rust kunt vinden. Toch zijn er een aantal dingen die je niet mag missen aan een bezoekje aan Lesbos.

 

 

Petra - In het kleine toeristische dorpje Petra is eigenlijk niet zo heel veel te beleven behalve strand, restaurantjes en een aantal winkeltjes. Wat Petra zo bijzonder maakt is de naam. Het Griekse woord voor steen of rots is Petra. Dit vanwege een 40 meter hoge rots midden in dit dorp gelegen met hierop het kerkje Panagia Glikofilousa. De rots en het kerkje zijn te bezoeken door het beklimmen van een 114 treden hoge trap. Het uitzicht over de regio, het dorpje Petra en de zee zijn prachtig.


Molyvos - wordt ook wel Mithymna genoemd en is een traditioneel Grieks dorp met veel middeleeuwse kenmerken. Er is geen hoogbouw alle gebouwen zijn nog in de traditionele stijl. Wandel hier door de met druivenranken overdekte straatjes. Het kasteel van Molyvos werd al in de 6e eeuw  gebouwd en is zeker een bezoek waard.


Food tour Molyvos - Een food tour in Molyvos is een hartstikke leuke manier voor het proeven van heerlijke lokale gerechtjes in verschillende tavernes. De gids vertelt je veel ins en outs over het eiland en Griekenland. Verblijf je in Molyvos of Petra ga dan zeker een keer mee op deze tour!


De natuurbronnen van Eftalou - Lesbos is ontstaan uit twee vulkanen. Deze hebben ervoor gezorgd dat je in Eftalou bijzondere natuurbronnen kunt vinden. Het schijnt dat de bronnen een geneeskrachtige werking hebben op verschillende kwalen.


Skala Sykaminia - Maak een avond boottocht naar het vissersdorp Skala Sykaminia en geniet hier van de beste visgerechten van het eiland.


Mytilini - is de hoofdstad van het eiland en ook één van de oudste steden van Griekenland.


Het versteende woud - Het Petrified Forest Park is het grootste versteende woud ter wereld. Miljoenen jaren geleden werd het woud gevormd door vulkanische activiteit waardoor er nu versteende planten en bomen en fossielen te zien zijn. Je heb hier verschillende wandelroutes.