10 dingen die je echt moet doen in Bangkok

bangkok-thailand-kikiaroundtheworld

 

 

Ik ben inmiddels echt een Thailand verslaafde geworden.
Ik moet toegeven, de eerste keer moest ik wel heel erg wennen. Zeker aan Bangkok. Nu kan ik een reis naar Thailand echt niet voorstellen zonder dat ik minimaal 4 dagen in Bangkok verblijf.
De meeste mensen zien het slechts als aankomst, of vertrekpunt en blijven er maar kort, maar naar mijn mening is Bangkok een van de leukste steden ter wereld.
En na 7 x Thailand in 2 jaar weet ik inmiddels de beste plekjes die je moet bezoeken.

 

 

Naar mijn mening mogen de volgende dingen niet aan je bezoek aan Bangkok ontbreken:


- Een nightmarket bezoeken

 

- Drankje drinken in een rooftopbar 


- Fietstour maken ( ja echt ) hierover zal nog een artikel volgen want dit is echt de leukste manier om Bangkok te ervaren. Te boeken via BajaBikes.


- Zeker een weekend in je bezoek plannen zodat je naar de weekend markt kan gaan en los kan gaan op al het streetfood de enorm goedkope winkeltjes en stalletjes. Dit is echt mijn favo plek in Bangkok, The Chatuchak weekend market. Vergeet hier zeker geen cocos-ijsje te nemen!


- Elke dag een massage nemen is zo fijn om te doen. Neem de ene dag een voetmassage en een andere keer een Thaise of een hoofd, schouder, rug massage. Ultiem ontspannen en echt super goedkoop. Dit is iets wat echt niet kan ontbreken aan een bezoek aan Thailand.


- Een van de vele geweldige malls bezoeken. Deze malls zijn echt zo gaaf en echt van een hoog niveau! Het is een hele beleving en dan niet eens alleen vanwege de honderden winkels maar alles eromheen. 


- Jezelf verplaatsen met de taxiapp Grab, de beste manier van vervoer in Bangkok. Lees hier meer over via het volgende artikel


- De laatste nacht voor vertrek ( naar Nederland of andere bestemming ) in een airport hotel slapen

 

- Een Muay Thai evenement bezoeken hoort wel echt bij Thailand. Een prachtige sport die hier veel wordt gedaan. In Bangkok heb je verschillende opties.

 

- Streetfood eten mag natuurlijk echt niet ontbreken. De kwaliteit is meestal goed maar kijk natuurlijk wel uit. Zeker op de nightmarkets is het eten echt goed van kwaliteit.

 

Veel plezier in Bangkok!