Het Leukste van Malaga

Malaga is altijd een goed idee! Vanwege de zuidelijke ligging kan het hier zelfs in januari rond de 20 graden worden. Dus ook een heerlijke winter trip om even aan Nederland te ontsnappen.
Mocht je nog aan het zoeken zijn wat je hier nou voor leuks kunt doen, hier een aantal suggesties:


Alcazaba bezoeken - Een bezoek aan Malaga is naar mijn mening niet compleet zonder een bezoek aan het Alcazaba fort op de Gibralfaroberg. Het fort is in de 9e eeuw gebouwd door de Moren en biedt een geweldig uitzicht over de het centrum van de stad.


Gibralfaro Kasteel - Een stukje hoger gelegen op de Gibralfaroberg ligt het Gibralfaro kasteel (Castillo de Gibralfaro)


Churros eten bij Casa Aranda - De beste churros van Malaga, of misschien wel van heel Spanje kan je eten bij Casa Aranda. Een tent waar locals zelf ook komen wat natuurlijk al meteen betekend dat het goed is. Verscholen in een steegje zit dit tentje. Bestel hier lekkere churros met warme chocola, je krijgt hier dan een kopje met een soort warme chocoladepudding waar je je churros indoopt.


Picasso Museum - Malaga is de geboortestad van Pablo Picassso en daarom is hier ook het Picasso Museum te vinden. Naast het werk van Picasso is ook het gebouw erg bijzonder. Het museum huist in Palacio Buenavista en is een paleis uit de eerste helft van de 16e eeuw, gebouwd op de resten van een Moors paleis.


Hotel Barcelo Malaga - Een absolute tip om te verblijven als je in Malaga verblijft is overnachten in Barcelo Malaga. Waarom? De kamers zijn heerlijk maar het leukste is toch wel de glijbaan waarmee je van de eerste etage zo naar de cocktailbar glijdt!


Fietstour maken - Vanwege het fijne weer en de rijke geschiedenis van deze stad is het heerlijk hier een fietstour met gids te maken.


Bodega el Pimpi - Op zoek naar een unieke locatie om te eten? Ga dan naar Bodega el Pimpi. Een hele speciale wijnbar met allemaal verschillende ruimtes waar je kunt genieten van de beste Spaanse wijnen en heerlijke tapas.