Rhodos

symi-rhodos-greece-kikiaroundtheworld

Rhodos is een Grieks eiland gelegen in de Egeïsche zee vlakbij Turkije. Rhodos hoort samen met de eilanden Kos en Karpathos bij de Dodekanesos eilandengroep.
Het fijne aan Rhodos is dat het een goede combinatie is van heerlijke stranden en de hoofdstad "Rhodos stad" die echt de moeite waard is om te bezoeken.


Mocht je plannen hebben om Rhodos te bezoeken? Vergeet dat niet de volgende dingen op je lijstje te zetten:


Verblijf in Rhodos stad; waarom? Dit is de perfecte combinatie van stad en strand. oké, je heb hier niet de mooiste stranden van het eiland, maar die kan je natuurlijk opzoeken. Rhodos stad ligt op het noordelijkste puntje van het eiland waardoor je er veel strand kan vinden. Je heb hier een gedeelte strand met strandtentjes en beach clubs waar je betaald voor je zonnebedjes, en je heb hier een gedeelte strand waar je vrij kan liggen zonder te betalen. Bij dat laatste is het vaak een stuk rustiger en hier staat ook vaak een aangenaam windje. Vanuit het strand loop je zo de stad in.

Naar mijn mening bestaat Rhodos stad uit 3 gedeeltes. Het toeristische gedeelte, met de echte toeristenwinkels en toeristenrestaurants, het Griekse gedeelte waar de locals zelf winkelen en eten. Hier kan je de grote winkelketens vinden zoals H&M en Zara. De beste restaurants kan je ook hier vinden. En dan heb je nog de oude stad. Het middeleeuwse gedeelte. Je waant je hier echt in de oude kasteeltijd, alles is nog zo in tact ( of goed gerestaureerd ) je heb hier een grote stadsmuur, een oude moskee van de periode dat de Ottomanen Griekenland hadden veroverd. Er zijn veel mooie panden en pleinen en enorm veel kleine straatjes waar je kunt verdwalen. Kortom een deel van de stad dat je absoluut niet mag missen!


Een volgend onderdeel wat je echt niet mag missen als je op Rhodos bent is eigenlijk niet op Rhodos maar een boottochtje verderop; het eilandje Symi. Een prachtig eiland met gekleurde huisjes tegen een heuvel opgebouwd in een grote baai waardoor je vanaf elke hoek van de baai een prachtig uitzicht heb over de haven en de huisjes. Plof hier neer op een terras met een drankje en geniet van het uitzicht. Je hoeft je hier niet te vervelen.


Het witte stadje Lindos is ook zeker een bezoekje waard. Dit stadje heeft zelfs z'n eigen Acropolis die de moeite waard is om te bezoeken. Met een flinke wandeling die begint door de smalle straatjes van Lindos loop je naar boven om de Acropolis te bezoeken.


En prachtig uitkijkpunt over het eiland is wel het uitkijkpunt bij Tsambika klooster. Een FLINKE trip omhoog is het wel, het lijken wel oneindig veel traptreden (zeker in de brandende zon) maar het uitzicht is het meer dan waard. Hierna kan je (als je weer beneden bent) neerploffen op het mooie brede fijne zandstrand. Of een hapje doen in een van de tavernes langs de weg.

 

Eten bij George & Maria in Rhodos stad, ik moet toegeven dit is wel in het toeristische gedeelte en ook een toeristisch restaurant maar hier leer je wat Griekse gastvrijheid is. De zeer vriendelijke George verteld graag verhalen en zijn vrouw Maria helpt in de keuken. Hier kan je echte Griekse gerechten proeven.


Lekker ontbijten of lunchen bij Hotel Koukos Rhodian Guesthouse. Het ziet er luxe en chique uit, maar je besteld hier al een luxe broodje voor slechts € 2,60. Vergeet hier ook geen Frappé of Freddo Cappuccino bij te nemen. Echt op z'n Grieks.


Het is misschien niet de meest fancy plek om te eten, maar wel een plek om niet over te slaan. Bij het busstation in Rhodos stad zit een ge-wel-dige Gyros tent waar je gegarandeerd terugkomt als je er 1 x heb gegeten. De "snackbar" heet Steki Fastfood


Een echte Griekse manier van eten is eten bij een Souflakeria. Hier bestel je Souflaki per stuk en kies je zelfs uit wat je erbij neemt. Zo kan je lekker combineren, wil je een kipsouflaki of een varkenssouflaki je heb verschillende keuzes. Mijn tip voor een leuke tent op Rhodos is: Souvlakeri Mpahar. Wat ik hier zo heerlijk aan vindt is dat je echt tussen de locals zit. Trouwens niet als je er om 18uur gaat zitten. De Grieken eten laat!

Maak jouw eigen website met JouwWeb