5 sprookjes bestemmingen ( voor 2021 )


2020 was voor reisliefhebbers een enorm teleurstellend jaar. Niet kunnen gaan waar je echt heen zou willen gaan en veel tegenslagen als het reizen betreft. Annuleringen, negatieve reisadviezen of positieve coronatesten. Het zat allemaal niet mee. Want ja waar moet je nou heen tijdens de lockdown op staycation? Hierdoor zijn de verlangens en wensenlijstjes natuurlijk wel gegroeid en heeft iedereen wel een bucketlist vol met reizen die we als eerst willen maken. Bovenaan mijn verlanglijst staat momenteel Mauritius maar dat veranderd nogal eens omdat de wereld nog zoveel moois te bieden heeft. We dromen wat af!
Ik heb de mazzel al een aantal sprookjesbestemmingen te hebben mogen bezoeken in eerdere jaren ( en ook zelfs dit jaar ) Dus hierbij vast een dosis inspiratie voor het maken van een droomreis in 2021 ( of een ander jaar natuurlijk )
Mijn 5 droom en sprookjesbestemmingen inspiratielijst voor 2021 in willekeurige volgorde:

 

Egypte


Wie droomde er als kind tijdens geschiedenisles al niet van de farao's in Egypte? Als je aan Egypte denkt dan denk je automatisch aan de piramides en de sfinx. Jammer eigenlijk wel dat de meeste mensen die naar Egypte op vakantie gaan, in de meeste gevallen alleen op een all inclusive resort belanden en niet verder het land verkennen. Doe dat eens anders en ga bijvoorbeeld op een nijlcruise naar de schatten van Egypte langs de nijl. Zo kan je de geweldige tempels in Luxor bezoeken en een bezoek brengen aan de graven van o.a. de bekende farao's Ramses en Toetankhamon in de vallei der koningen. Hier zie je het echte sprookjesachtige Egypte wat na 5000 jaar nog steeds in tact is! Zo waanzinnig bijzonder en indrukwekkend! Een bezoek aan Cairo met de enorme en indrukwekkende piramides en natuurlijk de naastgelegen sfinx mag ook zeker niet worden overgeslagen. Dit is een ervaring waar je al vanaf kind over fantaseert en is gewoon nog echt te bezoeken!

egypte-luxor-kikiaroundtheworld
egypte-tempel-nijl-kikiaroundtheworld
egypte-cairo=piramide-giza-kikiaroundtheworld

Griekenland - Santorini


Bijna overal waar je een foto van Griekenland tegenkomt zie je de witte Cycladische straatjes met grijze tegels en de iconische witte huisjes en kerkjes met blauwe daken. Dit is het ultieme Griekse sprookjeseiland Santorini.

Santorini is een fijn klein eiland met verschillende kleine tegen de rots aangebouwde dorpen die volledig bestaan uit deze witte iconische huisjes. In deze dorpjes zoals Thira en Oia vind je ook echte droomhotels voor de meest romantische vakanties. Het dorp Oia is ook de beste plek op het eiland voor spectaculaire zonsondergangen. Je kan je op Santorini urenlang vermaken met het maken van de meest prachtige foto's van alle uitzichten die het eiland te bieden heeft. Een echte droombestemming!

santorini-kikiaroundtheworld-griekenland
kikiaroundtheworld-santorini-oia
santorini-kikiaroundtheworld-griekenland-greece-hellas

Iran - Shiraz & Esfahan


Een bestemming die misschien niet bij zoveel mensen op het verlanglijstje staat is Iran. Maar dat is onterecht. Iran is misschien wel de meest sprookjesachtige bestemming waar ik ben geweest. Mede omdat we er zo weinig van weten en het land meetstal ( onterecht ) negatief in het nieuws komt is het land nog verrassender dan je verwacht. Want wat kan je verwachten? Prachtige Perzische paleizen, de mooiste moskeeën, culturele oudheden en de allerliefste mensen. Je stapt werkelijk in een van de sprookjes van 1001 nacht.

iran-shiraz-pink-mosque-kikiaroundtheworld
iran-shiraz-kikiaroundtheworld
iran-esfahan-kikiaroundtheworld

Turkije - Cappadocië


Wat Turkije betreft is het eigenlijk een beetje zoals Egypte. De meeste toeristen bezoeken de grote badplaatsen maar krijgen hierin geen echte Turkse cultuur mee. Zonde! Turkije heeft zoveel moois te bieden behalve de luxe resorts in Marmaris, Alanya en andere badplaatsen. Neem bijvoorbeeld Pamukkale - wat ook wel "kasteel van katoen "betekent. Een prachtig kalksteenterras wat iets wegheeft van een besneeuwde berg. Maar een ECHT sprookje met hoofdletters is toch wel Cappadocië. Dit droomachtige gebied staat bekend om puntige rotsen ook wel ‘fairy chimneys’ genoemd, ondergrondse steden en grotwoningen. Een echte droom natuurlijk om dit sprookje te ervaren vanuit een luchtballon. Om dit sprookje compleet te maken is een verblijf in een grothotel een absolute must!

cappadocia-kapadokya-uchisar-kikiaroundtheworld
kikiaroundtheworld-kapadokya-cappadocia-turkey-carpet-kikiaroundtheworld
kikiaroundtheworld-cappadocia-turkije

Jordanië


Mijn grote droombestemming was al jaren Jordanië. Deze droom is 4 jaar geleden werkelijkheid geworden toen ik voor mijn werk een minirondreis naar Jordanië mocht maken. In 5 dagen maakte ik een rondreis vanaf de hoofdstad Amman naar het noorden en helemaal tot het zuiden. Een van de onderdelen van dit sprookje was absoluut om in een tentenkamp te overnachten in de Wadi Rum woestijn en morgens bij zonsopgang een jeepsafari door het maanlandschap te maken. Drijven op de dode zee is ook een speciale ervaring maar het hoogtepunt van dit sprookjesland is toch wel de prachtige schatten van Petra te bewonderen.

wadirum-jordan-jordanie-kikiaroundtheworld
wadirum-jordan-kikiaroundtheworld
petra-jordan-kikiaroundtheworld

Maak jouw eigen website met JouwWeb