10 tips voor een bezoek aan Lissabon

Padrão dos Descobrimento

Heb je zin om een weekendje of langer naar Lissabon te gaan, dan heb ik een overzichtje voor je samengesteld van dingen in Lissabon die je zeker niet mag missen.


Wat ik zeker aan kan raden is het gebruik van Uber. Zeker in Lissabon een snelle en goedkope manier om jezelf te vervoeren.


Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk hotel? Dan kan ik zeker hotel "Turim Saldanha" aanbevelen. Een fijn modern hotel op 2 metrohaltes afstand van het centrum van de stad.

 

Wat je zeker niet mag overslaan in Lissabon:

 

Peri Peri Kip eten bij Bonjardim - De echte Zuid-Afrikaanse/Portugese Kip Peri Peri eet je in dit authentieke restaurant. Bestel een halve kip, patatjes en hun beroemde spinazie a la crème.

 


Torre de Belem, Padrão dos Descobrimentos en Mosteiro dos Jerónimos - Deze 3 bezienswaardigheden kan je in 1 x bezoeken, ( 1 ritje met Uber, hierna op loopafstand van elkaar )


Pasteis de Nata eten ( en kopen om mee naar huis te nemen ) - Een heerlijk bladerdeeg gebakje met custard erin, kan worden gegeten met kaneel en suiker.


Mercado da Ribiera bezoeken - voor een hapje en een drankje, een leuke en gezellige foodhal.


Terrassje pakken aan de riverside - en genieten van het uitzicht op de Ponte 25 de Abril brug ( ook wel de Golden Gate van Lissabon genoemd ) en het Monumento Christo Rei ( gebaseerd op het beroemde standbeeld Christus de Verlosser in Rio de Janeiro)


Bezoek aan Sintra ( incl Palacia do Pera ) - Het dorpje Sintra is een echte aanrader, en zeker een dagtour waard. Het hoogtepunt hier is wel het super kleurrijke sprookjesachtige paleis Palacio do Pera.


Een van de vele rooftopbars bezoeken - En genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje.


Een ritje in tram 28 maken - Het iconische Portugese trammetje tram 28 neemt je mee tussen kleine straatjes en door de heuvels van de stad.


Castelo de São Jorge - bezoeken en genieten van het uitzicht.


Genieten van het uitzicht over de stad vanaf Miradouro de Santa Luzia

Maak jouw eigen website met JouwWeb