Rhodos part 2 (2021)

 

Het is dit jaar inmiddels mijn 5e keer naar het eiland van Rhodos en al het moois wat dit eiland te bieden heeft en toch ontdek ik nieuwe plekken. De afgelopen jaren is Rhodos uitgegroeid tot een van mijn favoriete Griekse eilanden.

 

Hierbij een part 2 voor fijne dingen die je op Rhodos kan doen. 

 

Klik hier voor deel 1 van mijn tips voor Rhodos.

 

 

Eten bij Drosoulites Rakadiko in Rhodos Stad- Een echt Kreteense (Kreta) Taverna. Een prachtig mooi pand met daaromheen een tuin en dineren onder een dak van wijnbladeren. Hier dagelijks livemuziek en zit bomvol met Grieken. Of naja ze zitten er niet want ze kunnen zich maar moeilijk in bedwang houden tijdens de livemuziek en staan al gauw vollop te (volks) dansen! Een geweldige ervaring. Het eten is ook enorm lekker!

Bezoek Chalki - Breng een bezoek aan het zustereiland van Symi genaamd "Chalki/Halki" een kleinschalig authentiek Grieks paradijsje met kleine kleurrijke huisjes. Met trots het zusje van Symi genoemd. Je kan hier makkelijk heen met een boottochtje van 30/40 minuten vanuit de haven van Kamiros Skala in het zuidwesten van Rhodos.

 

 

Dineren in stijl bij: Auvergne café in Rhodos Stad - Grieks met een twist, goede wijnen, lekkere cocktails en een geweldige ambiance. Eten in een binnenplaats van de oude middeleeuwse kasteelstad van Rhodos. De bediening is hier erg kundig, ze kunnen alles vertellen over Griekse wijnen en andere dranken. De menukaart is verrassend en de muziek is sfeervol. Als je hier dineert heb je echt een avondje uit.

Loukoumades eten in de oude stad - Loukoumades zijn ook wel Griekse mini oliebolletjes - ze noemen het ook wel gefrituurde donuts. In de oude stad van Rhodos kan je deze vinden met heerlijke toppings. Ik kan de loukoumades met witte chocola en pistachenootjes zeker aanbevelen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb