De leukste bezienswaardigheden van Sevilla

Sevilla is een van mijn meest favoriete steden van Spanje. Vanwege de zeer zuidelijke ligging is het klimaat hier het gehele jaar door een aangename temperatuur ( oké misschien wat heet in de zomer ) Het is een knusse stad met prachtige Moorse invloeden en veel heerlijke tapas restaurantjes. Mijn favoriete bezienswaardigheden van Sevilla zijn:


Plaza De Espana - Een magisch plein in Sevilla. Onder de gebouwen die voornamelijk door de overheid worden gebruikt bevinden zich 50 rijen met typische Andalusische tegeltjes waarop de Spaanse provincies zijn afgebeeld. De 4 bruggen op het plein staan voor de 4 koninkrijken waaruit Spanje ooit bestond.


Real Alcazar ( Koninklijk paleis ) Het prachtige Real Alcázar is een absolute must om te zien als je in Sevilla bent! Het is het oudste koninklijke paleis van Europa dat nog steeds door het koningshuis gebruikt wordt. De tuinen en een deel van het paleis zijn opengesteld voor publiek. Real Alcázar is in 1987 opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.


De kathedraal van Sevilla - is de grootste gotische kathedraal ter wereld. Toen de kathedraal nog als moskee diende, was de Giralda Toren de Minaret van de Moskee.


Giralda Toren - Het is zeker de moeite waard om deze prachtige toren te beklimmen. Je gaat niet via trappen omhoog maar over hellingen. Eenmaal boven is het uitzicht spectaculair. In de tijd van de Moren was dit de hoogste minaret ter wereld!


Parasol Metropol - De grootste houten constructie ter wereld.