Een lang weekend Santorini ( zonder auto )

Santorini is natuurlijk een droombestemming! Maar... het is er wel klein. Mocht je rust willen dan is een weekje fijn maar een lang weekend is ook goed te doen om de hoogtepunten te bekijken.


Mijn aanrader is om lekker in Kamari te verblijven. Waarom? Om twee redenen; rust & strand.


Op het eiland Santorini is honderden jaren geleden een enorme vulkaanuitbarsting geweest waardoor de helft van het eiland werd weggevaagd. Volgens onderzoeken is dit een van de grootste uitbarstingen ooit op aarde geweest. Van een oorspronkelijk rondvormig eiland werd Santorini ineens een eiland in de vorm van een halve maan. Hierdoor bevinden aan de westkant van het eiland waar de van de foto's bekende dorpjes liggen hele steile rotsen en heb je dus niet of nauwelijks strand.


Kamari is een klein badplaatsje aan de oostzijde van het eiland waar je heerlijk rust kan vinden. Wegens het vulkanisch karakter van het eiland is het zand hier korrelig en zwart. Je hebt er fijne eettentjes en je kan er bij sommige tentjes gratis gebruik maken van de zonnebedjes als je een consumptie neemt.


Vanuit Kamari gaat er meerdere keren per dag een bus naar het hoofdstadje van het eiland Thira ( spreek uit als Fira ) Met 15 minuutjes ben je hier. Een heerlijk tegen de rotsen aangebouwd stadje met de bekende prachtige straatjes en overal witte huisjes met blauwe daken. Zeer fotogeniek! Hier kan je uren ronddwalen en eindeloos foto's maken. Vanuit hier kan je een wandeling maken en via verschillende dorpen op het eiland je weg vervolgen naar het dorp Oia ( spreek uit als ia ) Maar ook kan je ervoor kiezen om vanaf de zelfde bushalte waar je bent aangekomen een bus te pakken naar Oia. Dit ritje duurt ongeveer 20 minuutjes.


Oia is het mooiste dorp van het eiland en bekend van alle Griekenland foto's met de witte /pastelkleurige huisjes. Enorm fotogeniek en ook weer uren kijk en wandelplezier! Dit is ook de beste plek om te genieten van de zonsondergang.


Santorini is een massaal bezocht eiland en de dorpen kunnen druk zijn, hierom ook mijn tip om in Kamari te verblijven zodat je na de drukte van de prachtige dorpen lekker je rust kan vinden op een strandje.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb